Een fijne tienerkamer: drie musts

Een tienerkamer is echt een ander ding dan een kinderkamer. Tieners krijgen langzaam een eigen wil en identiteit en maken zich steeds meer los van hun ouders. Het is daarom van belang dat ze een eigen fijne plek hebben waar ze zich terug kunnen trekken en in alle rust hun eigen ding kunnen doen. Dit zijn drie absolute musts voor de slaapkamer van jouw tiener!

Een plek om te chillen

Tieners vinden het waarschijnlijk prettig om niet de hele dag onder het gezin te zijn. Ook als hij of zij afspreekt met vrienden zal dat bij voorkeur op de eigen slaapkamer gebeuren. Zorg dus voor een fijne plek om te kunnen hangen. Dit kan een fijne luie stoel zijn, maar een hangmat op staanders is ook heerlijk. Als de ruimte ervoor is, is een bank echt ideaal. Eventueel met voetensteun die je kunt uitklappen (of een slaapbank voor logees). Hierop kunnen ze meerdere vrienden tegelijk ontvangen. Zo hebben ze een soort kleine woonkamer in de slaapkamer.

Een fijn bureau

Jouw tiener heeft waarschijnlijk meer huiswerk dan enkele jaren geleden en zal dit huiswerk bij voorkeur niet aan de keukentafel maken, waar het hele gezin constant rond hem of haar heen drentelt. Een fijn bureau is van cruciaal belang. Ga voor een bureau met een lekker ruim tafelblad en een goede ladekast, zodat ze ook schoolspullen kwijt kunnen en niet alles op het tafelblad hoeven te bewaren. Een fijne verstelbare bureaustoel met een goede ergonomisch verantwoorde zitting is ook een absolute must. Je kunt ook all-in gaan met ergonomie en een zit-sta bureau aanschaffen en een ergonomische muis en toetsenbord.

Een full body mirror

Tieners ontwikkelen langzaamaan meer besef van identiteit en willen dit vaak ook steeds meer gaan uitdragen in hun uiterlijk. Kleding speelt hierbij een belangrijke rol. Veel tieners kopen en kiezen graag hun eigen kleding. Hoe fijn is het dan om een full body mirror in je eigen kamer te hebben waarin je je outfit even kan checken voor je naar school gaat? Een spiegel op staanders kan heel mooi en sfeervol zijn, een spiegel aan de muur is echter het meest praktisch. Neem jouw tiener mee in de zoektocht naar nieuwe spullen. Ook het interieur van de slaapkamer kan een belangrijke stap zijn in identiteitsontwikkeling!