Energie besparen, maar tegelijk leven in stijl?

Energie besparen

Nu het winter is, is het een uitdaging om warm te blijven zonder de thermostaat aanzienlijk te verhogen. We weten dat onze energierekening dit seizoen hoger zal uitvallen – de vraag is hoeveel?

Wat tips en advies hoe je in stijl leeft terwijl je op energie bespaart.

Je voelt je misschien comfortabeler als je je thermostaat een paar graden lager zet, maar blijf warm door stijlvolle items in huis te dragen. Hier zijn enkele tips van mij en mijn video’s die je zullen helpen!

Een vest of een jas.

De mooie warme vesten van Humanoid zijn de perfecte nachtelijke omslagdoek. Voel je vrij om ze als een deken over je bank te slingeren, want ze staan geweldig in elk interieur. Bij Humanoid (in Nederland), de duurzame modewinkel van Arnhem, richten ze zich op het vinden van biologische en gerecyclede stoffen en het verminderen van de impact die de mode-industrie heeft op de samenleving.

Goedkope en gemakkelijke vormen van entertainment

Een hobby of activiteit die je kan doen op een energie zuinig manier kan ook helpen, zoals videogames of casino spelen online. Je kan dit alleen doen zonder al te veel verspilling van energie. In de plaats dan voetbal spelen en meerdere keren douchen per dag en veel kleren wassen, kan je misschien leren gokken op voetbal of FIFA spelen. Fifa kan je op pc spelen of op consoles, veilig gokken doe je best op sites zoals betFIRST.

De pantoffels die jij nodig hebt!

Om je voeten deze winter warm te houden, zoek je een paar pluizige pantoffels. Persoonlijk ben ik dol op die van c&a – ze zijn handgemaakt van schapenvacht en zijn een perfecte manier om energie te besparen!

Huiden, die anders vernietigd zouden worden, worden omgezet in schoenen. U bespaart dus niet alleen energie, maar geeft gespecificeerde materialen ook een heel mooi tweede leven: De binnenvoering is van 100% natuurlijke wol – uw voeten blijven de hele dag warm en behaaglijk.

U kunt energie besparen door een geavanceerde thermostaat zoals Nest te gebruiken. Wanneer deze detecteert dat je niet thuis bent, wordt de verwarming toch uitgeschakeld – waardoor je huis langzaam afkoelt of opwarmt. U kunt de verwarming ook op afstand uit- of inschakelen, dus als u een weekendje weg bent en vergeet dingen anders in te stellen

Kun je dat nog op afstand doen. Bovendien is het een heel mooi en stijlvol simpel design voor op je muur, handig ook om snel te zien wat de temperatuur buiten is. Zo weet je ook hoeveel lagen je aan moet trekken vandaag.

Niet alleen pantoffels

Een elektrisch verwarmde deken of kussen kan een goede aanvulling zijn op uw bed. Stoov dekens en kussens zijn gemaakt met behulp van innovatieve technologie waardoor ze minder energie verbruiken dan producten van andere merken.

Minder warm water, klinkt simpel, maar wordt vaak over het hoofd gezien

Weet u dat wanneer u warm water gebruikt, de boiler harder moet werken en dus meer geld kost? Als u minder warm water gebruikt, bespaart u energie.

Een speciale badkuip

Als u uw badkamer gaat verbouwen, overweeg dan een bad met pootjes die naar binnen hellen in plaats van recht naar buiten steken. Dit type badkuip loopt sneller vol en verbruikt minder warm water bij het baden.

Verlies op het net

Volgens een Amerikaanse studie verbruikt een elektronisch apparaat 75% van zijn energie, als deze stand-by staat. Maar hoe kunt u weten of een apparaat nog stroom verbruikt? Bij een sommige apparaten is dit makkelijk te zien, zoals het lampje dat brand van de televisie als deze stand-by staat. Of de telefoonlader die warm aanvoelt in het stopcontact, zonder dat er een telefoon aan zit. Een televisie kan wel € 35,- aan sluipverbruik hebben per jaar. Er zijn eenvoudige manieren om dit te stoppen. Trek bijvoorbeeld de stekker uit het stopcontact, als u het apparaat niet gebruikt. Of zet het apparaat echt uit, dus niet op stand-by. Een andere makkelijke manier een stekkerdoos met een schakelaar. Daarmee schakelt u in één keer de stroom uit van meerdere apparaten.