In een paar stappen de badkamer verbouwen

Wil je zelf de badkamer gaan verbouwen? Het bespaart een hoop geld om het zelf te doen, maar het is wel belangrijk om het goed aan te pakken. Je wilt natuurlijk wel een fijne douche, waar je gebruik kunt maken van je favoriete Kerastase shampoo. Benieuwd hoe je de badkamer het best kunt verbouwen? Volg dan deze stappen.

Begin bij de basis

Voordat je kunt beginnen aan de verbouwing, is het belangrijk om een duidelijk plan voor ogen te hebben. Deel dus goed in welk meubel je waar gaat plaatsen en houd daarbij rekening met de water- en elektriciteitspunten. Vervolgens is het tijd om de oude badkamer eruit te slopen. Houd wel rekening met het leidingwerk en zorg ervoor dat dit heel blijft. Vervolgens kun je, indien dat nodig is, de leidingen verleggen. Hiervoor kun je beter een loodgieter inschakelen, gezien het best ingewikkeld is. Vervolgens kun je de afvoer monteren. Denk hierbij aan de douchegoot. De rest van de ondergrond zul je daarna dichtsmeren om de tegels te kunnen plaatsen, dus het is belangrijk om de douchegoot goed te plaatsen.

De tegels en het sanitair plaatsen

Na het dichtsmeren van de bodem, is het tijd om de tegels te plaatsen. Er zijn een aantal factoren om rekening mee te houden. Je wilt natuurlijk het beste resultaat behalen. Dit kun je het beste doen door middel van clips en keggen. Zo weet je zeker dat elke tegen op dezelfde hoogte geplaatst wordt en dat de voegen overal even breed zijn.Daarna is het tijd om het sanitair te plaatsen; nu kun je eindelijk een echte badkamer maken van de ruimte. Monteer alle meubels, zoals het bad, de douche en de radiator. Houd wel rekening met de installatiehandleidingen, zodat je geen fouten maakt. Daarna kun je de badkamer af gaan werken. Met behulp van een siliconenkit kun je alle randjes netjes afwerken. Het is belangrijk om dit goed te doen, want het zorgt er ook voor dat de badkamer goed bestand is tegen vocht. Zo voorkom je dat er schimmels ontstaan. Als allerlaatste stap kun je de badkamer gaan stijlen. Voeg passende accessoires en handdoeken in een mooie accentkleur toe. Daarna is jouw badkamer helemaal af!