Kies ook voor trendy kunst aan de muur

De kunst aan je muur kan de hele sfeer in de woonkamer bepalen en de stijl die je wilt weergeven, bevestigen. Maar dan moet je natuurlijk wel een kunstwerk in huis hebben dat ook echt de blikvanger van de ruimte is. Met een plexiglas schilderij kun je dat effect zonder meer creëren. Een plexiglas schilderij is modern, sfeervol of uitdagend en dat is precies wat je wilt als je op zoek bent naar een trendy kunstwerk.

De kunst van een plexiglas schilderij

kunst aan de muur

Bij een plexiglas schilderij komen de kleuren van de afbeelding nog beter tot uiting. Dit komt doordat het plexiglas, of ook wel het acrylglas genoemd, dat over de foto wordt geplaatst, de kleuren intenser maakt en de lijnen scherper. Het geeft het schilderij bovendien een luxe uitstraling. De diepte van de afbeelding wordt tevens geaccentueerd waardoor je helemaal meegetrokken wordt in het kunstwerk dat aan de muur hangt. Doordat er geen lijst omheen hoeft te zitten, word je ook niet afgeleid als je naar het plexiglas schilderij kijkt.

Kies een schilderij in jouw eigen stijl

In principe kun je iedere afbeelding voor een plexiglas schilderij kiezen die je wilt. Voorwaarde is uiteraard wel dat de foto die achter het plexiglas verlijmd wordt, heel helder is, zodat de kleuren en vormen volledig tot hun recht komen. Hierbij heb je keuze uit iedere soort foto en daardoor kun je het plexiglas schilderij kiezen in de stijl en de sfeer die het beste bij jouw smaak en bij je inrichting past. Een foto in kleur zorgt voor een opvallend detail in een industriële inrichting. Een plexiglas schilderij met een zwart-witte afbeelding kan bijvoorbeeld zorgen voor een rustpunt in de woonkamer. Kies voor landschappen, abstracte voorstellingen of een klassiek stilleven. Met een plexiglas schilderij kun je alle kanten op.

Verschillende soorten en maten

Natuurlijk staat een plexiglas schilderij niet alleen mooi in de woonkamer. Ook in de slaapkamer, studeerkamer of in de hal komt het volledig tot zijn recht. Wil je je terras een exclusieve inrichting geven? Ook daar kun je een plexiglas schilderij hangen als deze voorzien is van een speciale coating. Kies uit de verschillende afmetingen, of bijvoorbeeld voor een rond schilderij. Een lijst is niet nodig, maar het kan wel als dat beter bij het interieur past. Een plexiglas schilderij kan als een geheel de hele muur van je woonkamer of kantoorruimte bedekken. Of kies voor een drieluik, voor een extra speciaal effect.

Gemakkelijk in onderhoud

Bij een plexiglas schilderij hoef je niet bang te zijn dat de mooie kleuren van de afbeelding door de invloed van bijvoorbeeld zonlicht zullen vervagen. Het plexiglas is bestand tegen uv-straling en daardoor is het dus geen probleem om het schilderij aan een muur te hangen waar de zon op schijnt. Het materiaal is bovendien eenvoudig schoon te maken met een zachte, vochtige doek. De foto’s zijn daarnaast van hoogwaardige kwaliteit en gedrukt met milieubewuste inkt en er wordt gewerkt met pvc-vrije folie. Dit draagt bij aan een puur product dat niet alleen mooi is om naar te kijken, maar waar je ook lang van kunt genieten