Onmisbaar tuinmeubilair voor een fantastische zomer!

Nu de zomer weer begonnen is, brengen we soms de hele dag door in onze tuin. Het is fantastisch om in je tuin te ontspannen met een boek, je laptop te gebruiken voor werk, lekker te eten of gezellig te borrelen en te barbecueën met vrienden en familie. Heb je al voorbereidingen getroffen zodat jouw tuin klaar is voor de zomer? Met deze dingen maak je van jouw tuin de perfecte plek om heerlijk te relaxen!

Een hangmat met staanders

Niets geeft je meer het gevoel van vakantie dan relaxen in een hangmat. Hangmatten liggen heerlijk en zien er ook nog eens gezellig uit. Het enige nadeel is dat je normaal gesproken twee punten nodig hebt om ze op te hangen. Maar met een hangmat met staanders heb je dat probleem niet. Het ziet er geweldig uit en je kunt hem overal neerzetten waar je maar wilt. Voeg er een bijzettafeltje aan toe met een lekker drankje erop, en het ultieme zomergevoel kan beginnen!

Een loungeset

Een gezellige tuin maak je niet met gewone witte plastic tuinstoelen en een simpel uitklaptafeltje. Het kost misschien wat meer, maar een mooie loungeset die tegen water kan is het geld zeker waard. Als er geen kussens zijn inbegrepen, koop dan een paar mooie kussens erbij. Vergeet echter niet om de kussens ’s nachts binnen te leggen, omdat dauw of regen ze kunnen beschadigen. Zo blijven je mooie kussens langer mooi en geniet je optimaal van je tuin!

Een goede parasol

Een parasol klinkt misschien simpel, maar een mooie parasol kan er juist heel elegant uitzien. In interieurwinkels zijn vaak prachtige modellen te vinden die totaal niet lijken op de eenvoudige strandparasols of goedkope versies die je normaal ziet. Voor de zomer is een goede parasol essentieel om je te beschermen tegen de hitte en schadelijke UV-straling, zodat je toch de hele dag comfortabel buiten kunt zitten.

Een buitenkachel

In het begin en aan het einde van de zomer kan het ’s avonds behoorlijk afkoelen. Het is dan erg gezellig en sfeervol om een buitenkachel aan te steken. Meestal werken deze kacheltjes op hout. Je kunt kiezen voor een eenvoudige vuurkorf (leuk, want dan kun je marshmallows roosteren) of voor een luxere kachel met een schoorsteen. Het zorgt niet alleen voor warmte, maar ziet er ook nog eens knus en gezellig uit. Hoe ga jij het gezellig maken in de tuin?