Steektrap, waar gebruik je hem?

Een steektrap is eigenlijk een andere benaming voor een rechte trap. Wel denken mensen bij steektrap vaak aan een trap die wat steiler loop. Bijvoorbeeld een molenaarstrap. Molenaarstrappen zijn een van de handigste trappen en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. De trappen zijn gemakkelijk in te korten naar de gewenste lengte waardoor deze trap de oplossing biedt voor verschillende situaties.

Overloop of vide?

Heb je een overloop met daaronder een krappere ruimte of vide? De molenaarstrap is de perfecte oplossing. Deze steilere trap kan verschillende hoogtes bereiken, ook is deze trap toegankelijk om op te lopen en het ziet er ook nog eens stijlvol uit. Een overloop of vide bevindt zich vaak bovenaan een woongedeelte of keuken waardoor de trap een belangrijk onderdeel wordt in het interieur. Daarbij is op de overloop of vide vaak het slaapgedeelte te vinden en je wilt voorkomen dat je dagelijks via een onaangename ladder naar boven en beneden moet klimmen. De molenaarstrap is de uitkomst.

Kelder

Is de trap in jouw kelder toe aan een vervanging? De steektrap is in verschillende breedtes beschikbaar en zijn vrijwel altijd een passende oplossing voor jou. De trappen zijn in te korten, hiermee kun je gemakkelijk de minder diepe kelder bereiken. Je kort de trap gemakkelijk in naar de gewenste hoogte.

Hoogslaper

De steektrappen kunnen een ideale oplossing zijn voor (DIY) hoogslapers. Je kunt kiezen voor een korte smalle variant of, afhankelijk van de ruimte, een lange/brede trap met een kwartslag erin. De kwartslag makt het extra speels voor een kleinte! Op houtcompleet.nl vind je alle soorten. Er zijn verschillende modellen in verschillende maten beschikbaar. De leuning kun je er apart bij bestellen. Deze bieden extra veiligheid aan voor de kindjes.

Vaste trap naar een zolder

Wil je liever een vaste trap naar jouw zolder? Houtcompleet.nl heeft een groot aanbod aan molenaarstrappen. Het ideale alternatief voor deze situatie! Het zijn vaak steilere en ruimtebesparende trappen waardoor ze niet in de weg staan op de overloop. Door de breedtes en de mogelijkheid om er een kwartslag in te bouwen zijn het fijne trappen om op te lopen, daardoor kun je ook gemakkelijk jouw spullen naar boven en beneden brengen zonder bang te zijn om van de trap te vallen.

De molenaarstrap is in verschillende varianten verkrijgbaar, waaronder meerdere houtsoorten. Eikenhout en beukenhout, naast dat het er fraaier uitziet, ook extra stevigheid en hebben meerdere draagkracht. Verder is het ook in dennenhout te bestellen, een voordeliger en goed variant op eikenhout en beukenhout.