Airco installeren

Het lijkt misschien een no brainer, maar het wordt vaak over het hoofd gezien. Het installeren, repareren en onderhouden van AC units is een technisch proces dat een gekwalificeerde, bekwame en bovenal bevoegde professional vereist om de klus te klaren.

Nu we uw aandacht hebben, het belangrijkste om op te merken is dat de behandeling van koelgassen in verband met AC-units zonder een vergunning illegaal is. Slecht vakmanschap, werken met gassen en elektriciteit zonder vergunning kan uzelf, uw familie en uw huis in gevaar brengen. Wat meer is, als uw AC-eenheid wordt behandeld door een illegale installateur dan verliest u uw product garantie, dus het is belangrijk om te werken met gerenommeerde dealers en wederverkopers om het werk goed gedaan!

Airco installeren

Hier zijn een paar belangrijke tips om u op de hoogte te houden over het inhuren van een erkende installateur en waar u op moet letten.

De Australian Refrigeration Council geeft twee soorten vergunningen uit. De volledige Refrigeration and Air conditioning (RAC) Licentie geeft de houder het recht om met elk airconditioningsysteem van elke koelcapaciteit te werken en alle aspecten van installatie, service, reparatie en onderhoud uit te voeren.

Een houder van een beperkte licentie, bekend als een beperkte warmtepomp (split-systeem) installatie en ontmanteling licentie is gekwalificeerd om alleen te werken met enkele split-systeem van minder dan 18kW koelcapaciteit. Ze zijn niet gekwalificeerd en mogen geen multi-splitsystemen installeren of service-reparatie of onderhoud van een split-systeem airconditioner uitvoeren. Afhankelijk van de grootte van de AC-eenheid en het type AC-systeem dat u installeert, moet u hiermee rekening houden.

HOE CONTROLEERT U DE LICENTIE VAN UW INSTALLATEUR

Om te controleren of uw installateur over de juiste licentie type beschikt om de installatie van uw AC-systeem uit te voeren, kunt u Australië’s online controlefaciliteit bezoeken – www.lookforthetick.com.au . Door simpelweg het licentienummer van de installateur en zijn/haar achternaam in te voeren kunt u zien of de licentie geldig en actueel is. U kunt ook vragen om de licentiekaart voor koelmiddelbehandeling van de installateur te zien, waarop de diensten staan vermeld die hij mag uitvoeren.

HOE ZIET EEN VERGUNNING ERUIT

Deze hebben het formaat van een creditcard en bevatten een paar belangrijke gegevens, namelijk: de naam van de aannemer of het bedrijf, het geregistreerde adres, het licentienummer, de vervaldatum en de beperkingen of de klasse van de licentie.

KIJK UIT VOOR DE WAARSCHUWINGSSIGNALEN

Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook. Een niet-gelicentieerde installateur zal over het algemeen een zeer laag tarief bieden om de klus te klaren – dit is ook de reden waarom het belangrijk is om andere offertes te hebben om dit te vergelijken. Vaak zijn ze niet bereid om pen op papier te zetten en zullen ze mondelinge offertes uitbrengen en vragen om grote voorschotten. Zorg er ook voor dat u hun referenties controleert en ernaar vraagt, als ze geen vergunning hebben, is de kans groot dat ze er geen hebben!

Tot slot, met gezondheid en veiligheid in het achterhoofd, is het echt zinvol om te overleggen met een gerenommeerde wederverkoper of dealer om ervoor te zorgen dat u de beste installateur voor de klus krijgt. Met jarenlange ervaring in de industrie en een schat aan kennis kunnen zij u goed advies geven om ervoor te zorgen dat het installatieproces van uw AC-eenheid een prettige is.

Kijk eens rond op onze website en neem dan contact op met uw Airco dealer bij u in de buurt voor een offerte!