Uw dak laten ontmossen

Dak ontmossen biedt niet alleen een dakreinigingsdienst, maar ook een dakreparatiedienst, dus als u op zoek bent naar een lokale dakdekker om dakreparaties in Wolverhampton uit te voeren, dan zijn wij uw antwoord! Dak ontmossen  is onze specialiteit.

 

Uw dak laten ontmossen

Ons team heeft vele jaren ervaring en zijn bekwame professionals die u met een gerust hart zullen laten werken.

Deze week werden we opgeroepen voor een dak dat lekte in het huis van de klant en vochtproblemen veroorzaakte in haar slaapkamer en badkamer. Hieronder ziet u enkele foto’s van voor en na de reparatie.

Bij aankomst voerde het team een volledig dakonderzoek uit, waarbij niet slechts 1 probleem aan het licht kwam, maar DRIE!

Probleem 1: De nokpannen zijn niet of nauwelijks gevoegd waardoor er water door de kieren naar binnen kan sijpelen.

Probleem 2: Losse en wegglijdende dakpannen waardoor er gebieden waren waar helemaal geen dakpannen zaten waardoor er weer water door kon lekken.

Probleem 3: De dakpan onder het vilt was ernstig aangetast bij de gootlijn, wat betekende dat al het water dat van het dak af en in de goten had moeten stromen, in werkelijkheid door het poreuze vilt lekte en rechtstreeks de slaapkamer van de klant inliep.

Nadat we alle problemen hadden gefotografeerd om aan de klant te laten zien en met haar hadden gesproken over de problemen en de manieren om ze op te lossen, besloot ze om de reparaties meteen uit te laten voeren. De jongens gingen snel aan de slag met het opnieuw inbedden van de nokpannen

Nokpannen opnieuw gelegd & opnieuw gevoegd
Ook werden er vilten steunen aangebracht zodat het water rechtstreeks in de goten kan lopen, mocht er in de toekomst toch water onder de dakpannen terechtkomen.

Steunplaten voor dakgoten gemonteerd

Voor al uw dakbedekkingsbehoeften, of het nu gaat om een eenvoudige vervanging van dakpannen of een volledig nieuw dak, bel ons team van professionals vandaag nog. Zij zullen u graag meer informatie geven of u inplannen voor een GRATIS vrijblijvende offerte

Wanneer mos wordt verwijderd van een leien dak zal dit het uiterlijk van uw huis drastisch verbeteren, het geeft een geweldige eerste indruk voor de rest van uw huis. Wanneer mos en korstmossen op de leisteen worden achtergelaten zal het na verloop van tijd poreus worden, vocht vasthouden en er minder glad uitzien en aanvoelen.

De manier waarop een leien dak moet worden schoongemaakt hangt helemaal af van de ophoping van vuil. Bij de voorbereiding van het hieronder getoonde dak werd het grootste deel van het vuil en mos met de hand verwijderd met een handschraapstaal. Vervolgens werd een niet-agressieve behandeling op de dakpannen aangebracht, die onmiddellijk begint te werken om de biofilm te doden.
De behandeling zal blijven werken over een periode van tijd met het weer een handje te helpen, deze resultaten zijn niet direct zichtbaar, maar zodra ze zijn begonnen met het verwijderen van de biofilm zullen de tegels beginnen met zelfreiniging. De bonus van deze aanpak is niet alleen dat het veel minder hard is voor de dakpannen, maar het biedt ook bescherming tegen hergroei voor de komende jaren.

Waarom moet ik het mos van mijn leien pannendak verwijderen?

Het regelmatig reinigen van uw dak is zeer belangrijk om uw leien dak in goede staat te houden. Wanneer mos zich ophoopt, werkt het als een spons die vocht vasthoudt, wat er gemakkelijk toe kan leiden dat de dakpannen tijdens de wintermaanden splijten wanneer het vriest.

Leisteen is een sedimentgesteente met minuscule lagen die gemakkelijk splijten. Deze eigenschap onderscheidt leisteen als een geschikt dakbedekkingsmateriaal. Eenmaal verwerkt tot dakbedekking, absorbeert leisteen water en kan het op natuurlijke wijze ontladen tijdens de vries- en dooicycli van de winter.

Een leien dak moet een leven lang meegaan, gootstukken en bevestigingsmiddelen enz. zijn vaak van de hoogste kwaliteit, zodat ze niet stuk gaan voordat de leien aan vervanging toe zijn.

De klant had onlangs een uitbreiding en was niet blij met het dramatische verschil tussen zijn oude tegels en de nieuwe tegels op zijn uitbreiding.
Na het bespreken van een paar opties besloot de klant dat het onder druk wassen van de originele dakpannen de route was die hij wilde nemen (zoals hier bij Dak ontmossen bieden wij een aantal dakbedekking reiniging alternatieven voor het onder druk wassen van daken).

Zoals u kunt zien op de voor-foto hierboven, waren de originele dakpannen zwaar bedekt met mos en algen waardoor het dak er erg lelijk uitzag in vergelijking met de nieuw gelegde dakpannen.